facebook
Far og datter Alexe er fornøyde leietakere

Trives som leietakere på Slemdal

Familien Alexe flyttet til Norge i 2009. Hos Leiebolig fikk de gode råd, hjelp til å orientere seg i leiemarkedet – og ny leilighet i et område de hadde falt for.

Cristian Alexe er utdannet ingeniør og fra Romania. Etter utdannelsen hadde han lyst til å jobbe med teknologi innen videokonferansebransjen. Dermed havnet han i norske Tandberg (nå Cisco) med kontorer på Lysaker.

Ny leilighet og ny verdensborger
Sammen med kona Nicoleta og døtrene Meletina (9) og Taisia (4), bor ingeniøren i Jegerveien på Slemdal, noen minutters gange fra T-banestasjonen på Gråkammen.

Der leier familien nå en stor 4-roms leilighet med balkong og garasjeplass. De er relativt nyinnflyttet. En ny verdensborger og lillebror er også på vei i begynnelsen av november.

Boligprisene i området har gjort at det rumenske paret ikke har funnet det mulig å kjøpe noe eget, enn så lenge.

– Vi trives så godt på Slemdal. Her er det stille, barnevennlig og vi har alle fått venner i nabolaget. Men det er høye boligpriser i det området vi har valgt å slå rot. Det fungerer bra for oss å leie, sier Cristian Alexe, mens han skjenker litt kaffe ved spisebordet i den lyse, fine leiligheten.

Leier gjennom Leiebolig
Tilbake i 2009, da de kom fra Romania til Norge, brukte de seks måneder på å orientere seg i leiemarkedet. Den gangen møtte de litt skepsis med sine utenlandske navn og det faktum at de var en gryende småbarnsfamilie.

De endte med å leie en enebolig, men etter hvert som årene gikk opplevde de at et stort hus med hage la beslag på mer av fritiden enn de ønsket. Nå bor de i en nyere og lettstelt leilighet.

Den dukket opp i en Finn.no-annonse fra Leiebolig.

– Leiebolig hjalp oss på en suveren måte. Der møtte vi utleiemegler Ragnhild og gjennom henne fikk vi tips om flere eiendommer og praktiske råd, forteller Cristian og legger til:

– På den leiligheten vi gikk for, ordnet Leiebolig raskt en visning og bidro til at papirarbeidet gikk ryddig for seg da leieavtalen var i boks.

Les også: Profesjonell drift, med personlig oppfølging

Er enkelt og greit å være leietaker
Cristian pendler til jobben på Lysaker med bil eller sykkel, kona jobber som lærer på Svendstuen skole og barna går på skole og i barnehage i nærområdet.

Paret synes det er fint at Leiebolig forvalter leieforholdet deres.

– Kontakten vår med Leiebolig foregår på en smidig måte som det er enkelt og greit å forholde seg til. Vi benytter en nettside tilpasset oss leietakere, kan ringe en vakttelefon hele døgnet om det skjer noe med boligen, og har egen kontaktperson. Vi opplever dessuten at Leiebolig tenker på oss, og ikke bare på det økonomiske rundt leieforholdet.

Les også: Slik får du de beste leietakerne

Leiebolig AS: Utleie av boliger og leiligheter i Oslo og Akershus