facebook

På leting etter utleieboliger

Pål Karterud er på jakt etter gode boliginvesteringer i utleiemarkedet. Kameratene overbeviste ham om å bruke Leiebolig som samarbeidspartner.

Tidligere i år gjorde han sine to første kjøp i Oslo, på Løren og i Nydalen. På veien får han gode tips av rådgiver Anne-Lene Söder i Leiebolig.

Fores med prospekter
I vennekretsen hans er det flere som over tid har investert i boligmarkedet. Noen av dem har en portefølje med utleieboliger og er kunder i Leiebolig, som driver med utleiemegling og boligforvaltning fra a til å.

Pål Karterud er en travel mann. Han jobber selv innen eiendom, men har ikke drevet med utleie tidligere. Samarbeidet med Leiebolig svarer så langt til forventningene.

– Ja, folk jeg stoler på fortalte meg at tjenestene til Leiebolig var verdt å betale for. Jeg slipper å tenke på noe rundt utleieboligene og kan heller bruke min tid og energi på andre ting, sier han.

– Leiebolig er ryddige, gir gode råd, følger opp og jeg får oversiktlige fakturaer hver måned. Anne Lene er flink til å fore meg med prospekter, i tillegg til det jeg får fulgt med på selv, legger Karterud til.

Ser etter nyere leiligheter
Utgangspunktet hans er å kun kjøpe med tanke på å leie ut, samt være langsiktig i dette markedet. Visse retningslinjer er lagt i jakten på de rette utleieleilighetene.

– Jeg ser etter nyere 2- og 3-roms selveierleiligheter med lav husleie. Samtidig er jeg bevisst på å sette et pristak, gjerne under prisantydning. Regnestykket må sees ut fra det å få tilstrekkelig avkastning. Prisstigning får komme som en bonus, sier han.

Mye tyder på at 2017 er et godt tidspunkt å være i kjøpssiden i markedet.

– Før jul i fjor lå det rundt 700 boliger til salgs i Oslo-området på Finn.no. I mai var antallet på 3 000. Prisene vil nok korrigere seg noe og stabilisere seg.

Han påpeker også viktigheten av å ha en god bankforbindelse. Det, sammen med en erfaren rådgiver og megler som Leiebolig på laget, er greit å ha i et relativt nytt farvann.

Leietakerne forholder seg kun til Leiebolig
Siden oppstarten i 2008 har Leiebolig hatt over 5 000 utleiere på kundelisten. Anne Lene Söder har vært med fra starten.

– Vi er en sparringspartner for kundene våre. Vi hjelper til med å finne boliger og leie dem ut. Deretter forvalter vi boligene og leieforholdene for eierne. Leietakerne forholder seg kun til oss, sier Anne Lene Söder.

– Vi sitter på statistikk, analyser og snittpriser. Dette bruker vi i arbeidet vårt overfor kundene som søker gunstige prospekter, legger hun til.

  • Les mer om Leiebolig og Anne Lene Söder her.

Vi sitter i et møterom hos Leiebolig i Nydalen. Et steinkast fra T-banestasjonen, i en del av byen som har gjennomgått en stor forandring de siste årene.

Jeg ser etter nyere 2- og 3-roms selveierleiligheter med lav husleie. Samtidig er jeg bevisst på å sette et pristak, gjerne under prisantydning. Regnestykket må sees ut fra det å få tilstrekkelig avkastning. Prisstigning får komme som en bonus.
Pål Karterud, ny kunde i Leiebolig.

I Nydalen ligger også BI og etter hvert en hel del andre institusjoner og arbeidsplasser. Karterud kjøpte i våres en leilighet der med tanke på utleie til studenter.

Leter i nye, attraktive områder
Den andre leiligheten han foreløpig har kjøpt i 2017, ligger på Løren. Her er også en ny, familievennlig bydel i utvikling, igjen med T-banen som en sentral del av oppblomstringen.

Investoren liker det han ser.

– Området på Løren har imponert meg. Det er i vekst og får de fleste fasiliteter folk trenger rundt seg. T-banen gjør mye. Det blir lett å komme seg på jobb og til byen. Løren har både fine veinavn og gode priser, smiler Karterud og kikker over brillene og bort på en nikkende Anne Lene Söder.

– Når vi gir råd om kjøp av utleieboliger i dag, ser vi på den historiske verdistigningen i bydelene opp mot den løpende avkastningen. Både Oslo vest og Oslo øst har vært stabile områder i utleiemarkedet. Vi ser også at verdistigningen og leieprisøkningen på østkanten har utviklet seg raskt.  Det blir interessant å se hvordan utleiemarkedet utvikler seg i dette området når Økern bygges ut som en forlengelse av Løren, sier Söder.

Holder seg i Oslo
Pål Karterud er ekte Oslo-gutt og bor i dag på Nordstrand. Han kjenner byen som sin egen bukselomme og har heller ingen planer om å kjøpe utleieboliger utenfor Oslo.

BOLIGTREFF: Hos Leiebolig i Nydalen møtes rådgiver Anne Lene Söder og kunde Pål Karterud for å diskutere nye muligheter i utleiemarkedet.

– Det er her jeg kjenner områdene og har lettest for å sette meg inn i markedet. Manglerud, Lambertseter og Groruddalen langs T-banen er for eksempel også interessant.

– Utenfor Oslo har jeg fått med meg at både Jessheim og Lillestrøm er bra steder, men jeg holder meg til Oslo.

Målet er å kjøpe 3-5 leiligheter i året. Aksjer og obligasjoner er ikke noe for Pål Karterud.

– Det er eiendom jeg kan best og interesserer meg mest for, avslutter han.

Leiebolig AS: Utleie av boliger og leiligheter i Oslo og Akershus