facebook

– Jeg vil bruke minst mulig tid på utleieboligene mine

Mari Hermansen eier fire leiligheter i Oslo. Tre av dem leier hun ut.

Selv bor hun i en leilighet på Majorstuen. De tre andre leilighetene ligger på Tøyen, Grønland og Marienlyst og er kjøpt med tanke på langsiktig utleie og god avkastning.

– Jeg har bevisst sett etter 2- og 3-roms leiligheter i sameier av en viss størrelse, som drives profesjonelt og har god økonomi. Det at de ligger i attraktive utleieområder og har en god, effektiv planløsning er også blant de tingene som var viktige i kjøpsvurderingen, sier Mari Hermansen.


Liker å nyte fritiden

Vi møter henne på jobben. Hun er viseadministrerende direktør i Avinor. Arbeidsplassen ligger vis a vis Operaen i Bjørvika. Dagene er travle.

– Den fritiden jeg har, liker jeg å nyte mest mulig. Jeg verdsetter det å kunne reise og tilbringe tid med familie og venner uten å måtte bekymre meg for eventuelle problemer med boligene eller leieforholdene.

Derfor har hun valgt Leiebolig til å leie ut, forvalte og håndtere alt med utleieboligene sine. Selv forteller hun at hun vil gjøre minst mulig med utleieboligene.

– Leiebolig har all kontakt med leietakerne og kvalitetssikrer både det praktiske og formelle rundt leilighetene og leieavtalene. Små og store ting. De ordner alt. Det fungerer veldig bra for meg og er vel verdt kostnadene. De er dyktige, og når jeg har spørsmål eller behov for bistand er de alltid hjelpsomme, sier Mari Hermansen.


Kom tidlig inn i boligmarkedet

Hun er utdannet jurist, og kom seg tidlig inn i boligmarkedet på 90-tallet. Den første leiligheten lå på Grünerløkka.

– Boligmarkedet har jo stort sett vært knallbra, men jeg har også erfart at svingninger kan få konsekvenser. En gang opplevde jeg en ubehagelig lang mellomfinansiering.

– Samtidig vil mitt råd være å tørre å satse. Det å kjøpe leiligheter for utleie kan gi deg framtidig økonomisk spillerom, sier hun og ser ut mot byggearbeidene i Dronning Eufemias gate.


Fikk gode råd

Avinor-direktøren verdsetter også den faglige og kommersielle erfaringen Leiebolig har. Selskapet har holdt på siden 2008 og forvalter i dag over 2 200 boliger i Oslo og Akershus.

Mari Hermansen har vært kunde siden 2011.

– Da jeg skulle kjøpe leilighetene fikk jeg god kontakt og gode råd av Anne Lene Söder i Leiebolig. Hun er suveren og det har vært smart og positivt for meg å ha henne og Leiebolig som sparringspartner i dette markedet, sier Hermansen.


I øst og vest

– Vurderer du å kjøpe flere leiligheter?

– Nei, jeg gjør ikke det. Tre holder. Med tiden skal datteren min ta over den på Marienlyst. Jeg får eventuelt vurdere det igjen da.

– Hvilke erfaringer har du gjort etter disse seks årene i utleiemarkedet?

– Jeg har sett at det er like lett å leie ut på østkanten som på vestkanten, leien er så å si lik, men det er dyrere å kjøpe på vestkanten. Jeg er også glad for at jeg satte bort utleie- og forvaltningsjobben, slik at jeg kan frigjøre tid til andre ting og slippe en del bekymringer.

Leiebolig AS: Utleie av boliger og leiligheter i Oslo og Akershus