facebook
gler og gode leietakere Leiebolig Oslo

Gode leietakere vokser ikke på trær

Mange i leiemarkedet opplever usikkerhet og bekymringer. En utleiemegler kan være løsningen på problemene.

 

Embla Brænden Rønning bor på Sinsen i en liten leilighet som hun leier. Hun studerer til idrettspedagog i Oslo og jobber som hjemmesykepleier ved siden av studiene.

Leiligheten ble leid ut gjennom Leiebolig. Embla ble valgt som leietaker etter visninger og en grundig utvelgelsesprosess. Leiebolig er utleiemegler og boligforvalter for et tusentall boliger og leieforhold i Oslo og Akershus.

 

Les også: Større trygghet for utleier og leietaker

 

Har dårlige erfaringer

Embla flyttet fra hjemstedet Lillehammer og til Oslo for to år siden. 1-romsleiligheten på Sinsen kom hun over på Finn.no.

Flere i Emblas bekjentskapskrets er i leiemarkedet. De har litt ulike erfaringer.

– Jeg og noen venninner har dessverre opplevd en del rot og uklarheter der det leies ut direkte gjennom private utleiere. Da blir man skeptisk. Med Leiebolig har det vært veldig ryddig og strukturert, sier Embla.

– Jeg tenker at jeg skal ta vare på leiligheten som om det var min egen. Uansett er det viktig å si fra dersom man er usikker på noe i leieforholdet eller med boligen, legger hun til.

I fjor hadde hun problemer med strømmen på badet. Da gikk hun inn på Min Side på leie-bolig.no og fikk raskt hjelp. Utleiemegler Chris Philip Stangeby ordnet problemet via en effektiv dialog med utleieren.

– Løsningen på problemet var heldigvis enkel, men det er kjempefint å vite at man får raskt svar når det dukker opp noe. Det gjør meg tryggere som leietaker, sier Embla.

 

Viktig å skaffe de gode leietakere

For en utleiemegler hos Leiebolig er det å skaffe de beste leietakerne – slike som Embla – en av de viktigste arbeidsoppgavene.

Meglerne i Leiebolig holder visninger og sjekker blant annet de potensielle leietakernes økonomi, jobbsituasjon og referanser. Deretter anbefaler de aktuelle kandidater til den som de har fått i oppdrag å leie ut for.

– Vi håndterer hele leieprosessen, som eksempelvis leieprisvurdering, visning og kontrakter, innbetalinger, saksbehandling og rådgiving. Fra A til Å, sier Chris Philip Stangeby.

 

Les også: Derfor skaffer Leiebolig de beste leietakerne

 

Har vært en førsteklasses leietaker

Embla Brænden Rønning skal på senhøsten flytte til en tolv kvadratmeter større leilighet på Majorstua. Hun fortsetter å leie mens hun studerer i Oslo.

Leiebolig skal leie ut leiligheten på Sinsen på nytt.

– Embla har vært en førsteklasses leietaker og fulgt alle avtaler til punkt og prikke. Det er slike som henne vi legger mye innsats i å få tak i til våre utleieboliger, sier utleiemegler Chris Philip Stangeby.

 

Les også: Hva skjer i leiemarkedet?

Leiebolig AS: Utleie av boliger og leiligheter i Oslo og Akershus