facebook

Derfor skaffer Leiebolig de beste leietakerne

Madelen Hansen og Nie Trong Le vet hva som skal til for å matche riktig leietaker med riktig bolig. Og ikke minst: hvordan de finner de beste leietakerne.

– En av grunnene til at vi finner de beste leietakerne, er at vi har så mye erfaring, sier Nie.
– I tillegg er meglerne våre gode menneskekjennere og forstår den enkeltes behov.

Leiebolig har siden oppstarten i 2008 leid ut over 5000 boliger, og den erfaringen er en stor trygghet for både utleiere og leietakere. For eksempel foretas kreditt- og referansesjekk av potensielle leietakere.

– Fra oppstarten har det vært fokus på å videreutvikle tjenestetilbudet for både eiere og leietakere. Ved å bygge opp en egen forvaltningsavdeling med dedikerte forvaltere til hvert leieforhold, skiller vi oss ut fra andre aktører i markedet, forteller Madelen.
– I tillegg har vi gjennom vår nettside og aktive boligsøk opparbeidet en portefølje av eksisterende og potensielle leietakere.

Leiebolig gir trygghet

For mange kan det virke forlokkende å leie eller leie ut privat, men det er mange fordeler med å bruke en proff aktør. Blant annet får man en godt utarbeidet leieavtale, døgnåpen vakttelefon og gode forsikringer som trygger begge parter.

– Det er ikke gitt at det byr på problemer dersom man leier ut privat, men dersom uhellet er ute har vi et godt støtteapparat til å håndtere hendelser på en profesjonell måte. Mange tenker at så lenge boligen er leid ut er det greit og glemmer dermed hva som eventuelt kan skje underveis i leieforholdet, forklarer Madelen.
– Eksempler på dette kan være naboklager, manglende betaling, skader på boligen og rettigheter for partene, legger hun til.

Ved uhell som vannlekkasjer eller lignende, har Leiebolig eget driftsselskap som håndterer slike henvendelser på en effektiv måte. Allerede før boligen leies ut, er jobben i gang. Leiebolig får tatt profesjonelle bilder av boligen og arrangerer visning. Ofte har hver bolig mange interessenter, og da er det ekstra viktig for Madelen og Nie å foreta en god bakgrunnssjekk av kandidatene.

– For oss er det viktig å være trygge på valget av leietaker, hvor vi kredittsjekker potensielle kandidater og gjør vurderinger av de aktuelle. Da får vi de forutsetningene vi mener er viktige med tanke på betalingsevne, sier Nie.
– Det er klart det betyr mye for en utleier å vite at leietakeren har økonomien i orden, legger han til.

– Betalingsevne er et sjekkpunkt, men referanser og bo-evne er også viktig. Ofte kan et enkelt nettsøk gi oss mye info. Sosiale medier er også nyttig, smiler Madelen.
Hun jobber med privatmarkedet og har mye erfaring med hvilke utfordringer som kan komme for private utleiere som vil gjøre jobben selv.

– I tillegg vet vi masse om byggene vi leier ut, fortsetter Nie, som jobber med proffmarkedet.
– Vi har masse erfaring om beliggenhet, fasiliteter og har generelt god kontroll på bygården. Det gjør det lettere å finne gode leietakere og å svare på ting de lurer på.

Fordelene med Min Side

Min Side er en smart nettløsning som gir både utleier og leietaker god oversikt over leieforholdet og hjelp med praktiske ting.

– Min Side er så utrolig brukervennlig, forteller Nie entusiastisk.
– Der har du full oversikt over hvem som bor i boligen din, du kan melde inn saker som er aktuelle for leieforholdet, sjekke fakturaer og bestille ny nøkkel dersom det skulle være nødvendig.

Madelen skyter inn:
– Etter at leietaker har flyttet inn, overtar vår forvaltningsavdeling oppfølgingen av leieforholdet. Jeg er allikevel kundens kontaktperson og har et apparat bak meg til å følge opp eventuelle hendelser i boligen. Våre leietakere har tilgang på mange fine «hvordan gjøre det selv»-artikler, som kan svare på små og store spørsmål. For eksempel: Hva skal jeg være obs på ved vinterstid? Hva skal jeg rense sluket med? Og hvordan bestille service på hvitevarer?

Hva er en god leietaker?

En god leietaker tar vare på boligen og sier ifra dersom noe skulle skje. Nies beste råd til leietakere er:
– Bo i leiligheten som om du eier den! Da blir det et hyggeligere hjem for deg som bor der, og utleieren blir fornøyd med deg som leietaker.

– Et annet råd til dem som ønsker å bli foretrukket som leietakere, er å lage en slags bolig-CV, gjerne på Finn.no. Legg ved litt personinfo og et hyggelig bilde, si noe om jobb og utdanning og ikke minst få referanser fra tidligere boforhold som beskriver hvordan du har vært som leietaker. Det kan hjelpe deg å finne en plass å bo mye raskere, tipser Nie avslutningsvis.

Leiebolig AS: Utleie av boliger og leiligheter i Oslo og Akershus