facebook
Lars Ivar Flydal

Bor i Ålesund, leier ut i Oslo

I dag har Lars Ivar Flydal tre leiligheter i utleie. Han har fortsatt klokkertro på markedet og vurderer flere kjøp på nyåret.

I vakre og fargerike Ålesund jobber Lars Ivar Flydal som bedriftskonsulent innen finansiering. Regionen favner rundt 100.000 innbyggere, og det er nok av bedrifter som trenger råd innen næringer som olje, havbruk, skipsfart, verft og møbler.

Har kjøpt seks leiligheter siden 2004
Sunnmøringen har også god kjennskap til Oslo, en by han både har studert og jobbet i.

– Jeg kjenner den østre delen av hovedstaden best da jeg blant annet har bodd på Furuset og Torshov, forteller Flydal.

Siden 2004 har han sakte, men sikkert kjøpt seks leiligheter i Oslo. De er beliggende i Nydalen, Bjørvika og på Torshov. På Hasle ble en leilighet solgt etter en tids utleie. En av leilighetene, i Maridalsveien, har datteren nylig overtatt.

Lars Ivar Flydal har aldri vært i tvil om at Oslo er stedet for å investere i boligmarkedet.

– Oslo er det største markedet og den beste arenaen for mest mulig sikre investeringer og en grei kontantstrøm, sier bedriftskonsulenten.

Oslo

Tror markedet snur opp igjen i 2018
Når Flydal ser etter objekter som kan egne seg til utleie, velger han nye selveierleiligheter som trenger minimalt med vedlikehold og som har en attraktiv beliggenhet.

– Ja, for eksempel var det naturlig å se på Nydalen da det ble kjent at BI skulle etablere seg der. Etter hvert har jeg også kun sett etter 2-roms leiligheter, noe jeg mener det alltid vil være et stort behov for.

Boligmarkedet er inne i det mange eksperter beskriver som en naturlig priskorreksjon, ikke minst i Oslo. I Ålesund sitter Lars Ivar Flydal og følger med som alltid, og han har god tro på at markedet snur opp igjen.

– Nå for tiden sitter også jeg ganske stille på gjerdet med tanke på kjøp. Korreksjonen er vel en naturlig konsekvens av høy prisstigning i lengre tid, men jeg tror det snur positivt i 2018 igjen.

Les også: På leting etter utleieboliger

Trenger en samarbeidspartner i Oslo
Flydal holdt på å kjøpe en leilighet til i Barcode i Bjørvika. Det lot han imidlertid ligge.

– Analysen min fortalte meg at det ble litt for dyrt i den runden.

For å vurdere markedet og nye objekter, tar siviløkonomen i mot innspill fra flere rundt seg, blant annet fra Anne Lene Söder i Leiebolig som leier ut og forvalter tre leiligheter for ham.

– Jeg er avhengig av å ha en utleiemegler og forvalter som samarbeidspartner i Oslo. Leiebolig er seriøse og gjør en god jobb. De håndterer alt for meg. Det å finne gode, stabile leietakere og holde leilighetene kontinuerlig utleid er blant de viktige oppgavene. Pålitelige, fornøyde leietakere sikret at investeringene kaster bra av seg.

På den måten kan også Lars Ivar Flydal konsentrere seg om jobben, familien og hobbyene i Ålesundtraktene. Selv bor han med kona på et småbruk to mil utenfor sentrum. Fritiden går med til vedlikehold på en stor tomt, øving med brassbandet, turer i skog og fjell og utenlandsreiser.

– Jeg er snart 70 år, men jobber fortsatt. Jeg vurderer å kjøpe flere leiligheter i Oslo, men setter bort jobben til Leiebolig slik at jeg kan bruke tiden min på andre ting, avslutter Lars Ivar Flydal på telefon fra Ålesund.

Les også: – Jeg vil bruke minst mulig tid på utleieboligene mine

Leiebolig AS: Utleie av boliger og leiligheter i Oslo og Akershus